Weetjes over onze melk
  • Onze koeien lopen zo vaak mogelijk buiten
  • Onze melk wordt elke dag vers geproduceerd
  • Onze melk zit vol belangrijke voedingsstoffen
  • Onze melk wordt opgehaald door Friesland Campina

Melktap

De 1e melktap in de Friese Wouden!

Vanaf 1 maart 2014 is er op ons bedrijf een automatische melktap voor het zelf tappen van verse melk. De melktap bevindt zich in een huisje naast de oprit van onze melkveehouderij. Door middel van deze melktap kunt u 6 dagen per week van 08.00uur tot 20.00uur zelf verse melk tappen.

Onze verse (ongepasteuriseerde) melk kost € 0,80 per liter en kan in elke gewenste hoeveelheid worden getapt. U moet er gepast geld in gooien, naargelang de hoeveelheid geld komt er melk uit. Bij onze melktap kunt u eventueel ook flessen kopen, maar u kunt natuurlijk ook uw eigen fles, emmer of maatkan meenemen en deze vullen met de verse melk!

De melk die u bij ons koopt is verse rauwe (onbewerkte) melk. Het verschil met de melk uit de winkel is dat onze melk niet gepasteuriseerd of gesteriliseerd is. Onze verse melk is melk waar niets uitgehaald of ingestopt is. Puur natuur! Dit houdt dus ook in dat er zich een klein laagje room op de melk kan vormen in uw fles of emmer. In onze gekoelde melktap zit een roerinstallatie waardoor de melk daar geen kans krijgt om op te romen. De room kunt u er eventueel vanaf scheppen om bijvoorbeeld slagroom van te maken, maar u kunt de fles ook een keer omschudden zodat u de (volle) melk kunt opdrinken.

Melk is een natuurlijke bron van voedingstoffen, zoals eiwitten, vitamine B2 en B12, mineralen (fosfor, kalium, magnesium en zink), vetten en melksuiker. Deze voedingsstoffen zijn van belang voor de energievoorziening, groei, ontwikkeling, bescherming en onderhoud van het menselijk lichaam. Twee à drie zuivelconsumpties (450ml/650ml) per dag worden dan ook aanbevolen!

Zie voor meer informatie Tips!